Süni csoport

  Óvodapedagógusok:               Dobosné Varga Anikó

                                   Vitéz Anna

   Dajka:                                     Barcsai Jácintné

                    Pedagógiai asszisztens:              Lesti Orsolya

 

"Süni, süni, sünike, sétálgat az erdőben.
 Tüskés hátán falevél,
megvédi, ha jön a tél." 

 

 

A Süni csoport az óvoda emeleti részén található saját öltözővel és mosdóval. Büszkék vagyunk helyiségeink vidám, esztétikus, gyermek közeli dekorálására. Mivel a süniknek sok mozgásra van szükségük minden alkalmat megragadunk, hogy a szabadban tartózkodjunk. Amennyiben az időjárás ezt nem teszi lehetővé kihasználjuk csoportszobánkból nyíló fedett teraszunk lehetőségeit.

 

Mindennapjainkban helyet kap a mese-vers, ének, manuális tevékenységek, mozgás s mindemellett a legfontosabb a közös játék. Nagy hangsúlyt fektetünk közvetlen környezetünk megismerésére és védelmére, valamint az egészséges életmód alapjainak kialakítására, fenntartására.

Kiemelt feladatunknak tartjuk, hogy a csoportunkba járó gyerekek érzelmi biztonságban, nyugodt, vidám légkörben töltsék napjaikat. Ehhez elengedhetetlennek gondoljuk szokás és szabályrendszerünk, közösségi életünk, gyerekek közösségbe való szocializációjának megalapozását, folyamatos fenntartását, tudatosítását. Ezen felül a különböző nevelési területeken az önálló, kreatív gondolkodásra, kitartó munkavégzésre ösztönzést. Színes, sokrétű tevékenységekkel, hagyományok őrzésével, a környezettudatos magatartás fontosságának megéreztetésével igyekszünk gyermekeink óvodás éveit tartalmassá, maradandó emlékkel gazdaggá tenni.

 

A gyermekek óvodás évei alatt törekszünk az „együtt” nevelés alapját / azaz a szülőkkel való jó kapcsolat/ kialakítani, folyamatosan fenntartani. 

  Mottónk:

"Csináljon bármit, ami nyitogatja szemét

és eszét, szaporítja tapasztalatait.

Ő azt hiszi csak játszik.

De mi már tudjuk, mire megy a játék.

Arra, hogy e világban otthonosan mozgó,

eleven eszű és tevékeny ember váljék belőle."

                                                      Varga Domonkos

   ~   ~   ~   ~    ~   ~   ~   ~    ~    ~     ~    ~    ~

Csoportszobánk:

 

        

KL Irodarendszerek