Delfin csoport

 

          Óvodapedagógus:                    Rakottyai - Bernula Anita

                Csoportos ped. asszisztens:   Andristyák Zseraldina

                Dajka:                                   Nagyné Szabó Krisztina

                                    Pedagógiai asszisztens:      Lendérné Gergely Viktória

 

Aranyosi Ervin: Delfinként élni

Vidáman éljük életünket,
naponta többször nevetünk!
Nem hisszük, hogy az élet büntet,
s ettől vidámak lehetünk!

Nyílt szívvel élünk és szeretve,
bizalmunk könnyen megkapod.
Mosolyban úszva és nevetve,
színesítünk minden napot.

Barátságos és összetartó,
ilyen a jó delfincsapat!
csupán egymás kedvében járni,
ennyi a napi feladat!

Ha ezt az ember kipróbálná,
könnyebb lenne az élete.
Talán ő is delfinné válna,
s együtt nevethetnénk vele!


 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Csoportunk az Intézmény földszintjén helyezkedik el, saját öltöző és mosdó helyiséggel rendelkezik. Csoportszobánkhoz tartozik egy fedett terasz, mely rossz idő esetén is lehetőséget biztosít a mozgásra. Csoportszobánk világos, dekorációját mindig igyekszünk esztétikussá a gyermekekhez közelivé tenni.

A DELFIN csoport vegyes csoportként működik óvodánkban, mely sok előnnyel jár a gyermekeknek. Az óvodába kerülő gyermekek egy már kialakult közösségbe kerülhetnek, amely a nagycsalád mintájára különböző életkorú gyermekekből áll, ezért a beszoktatás időszaka is sokkal gördülékenyebb. Az egymást mér évek óta ismerő gyerekek elfogadó magatartása és vidám játéka nagyban segíti az újonnan érkezett gyermekek beilleszkedését. Szokás és szabályrendszerünket minden gyermekkel megszerettetjük, elfogadtatjuk, és következetesen be is tarttatjuk, hiszen a későbbiekben erre építjük a napi tevékenységek zökkenőmentes megvalósulását, és ez nyújt gyermekeink számára érzelmi biztonságot is. Szívesen érvényesítjük az együtt és külön elvét, amely rugalmasan igazodik a gyermekek egyéni igényeihez, készségeihez, képességeihez. Csoportunkban a tevékenységeket mindig a nagyok szintjéhez tervezzük, majd ezt egyszerűsítjük le a kisebbekhez (differenciáljuk). Mindennapjainkat átszövi a mese – vers, vizuális tevékenységek – melyek közben sokat énekelgetünk, mondókázunk. Fontosnak tartjuk a biztonságot nyújtó érzelemgazdag légkör kialakítását, és ápolását. Az életkori elmaradásokat a gyerekek számára észrevétlenül fejlesztjük, ezáltal nem élik meg kudarcként. Igyekszünk a tehetségeket is gondozni.

Célunk, hogy a csoportunkba járó gyerekek tapasztalatokban gazdag, baráti kapcsolatokkal átszőtt önfeledt, boldog, élményteli napokat élhessenek meg. Szeretnénk, ha a gyermekek érzelmileg kiegyensúlyozottan, bátran, önmagukat képviselve, saját érdekeiket ismerve, azokat kamatoztatva szerető környezetben élnék a mindennapjaikat. Ezen célok eléréséhez elengedhetetlennek tartjuk az „együtt” nevelést /azaz a szülőkkel való jó kapcsolat/kialakítását, folyamatos ápolását, a szülői támogatást.

Mottónk:

„A gyermek világra nyitott lény.

A simogatásra simogatással, a jókedvre jó kedvvel,

tevékenységre tevékenységgel felel.”

Mérei Ferenc

 

Csoportszobánk:

     

          

   

                                                                        

KL Irodarendszerek